آنچه ما ارائه می دهیم
با انواع اتوبوس های مسافربری آشنا شوید.
یکی از بهترین و مناسب ترین روش ها برای سفر های زمینی سفر با اتوبوس است. شما با سفر اتوبوسی می توانید در هزینه های سفر صرفه جویی کنید و با هزینه کمتر به مقصد برسید.
اتوبوس ها انواع مختلفی دارند که بسته به نوعشان قیمت بلیط متفاوتی دارند. با ایران سیر همراه شوید تا با انواع مختلف اتوبوس آشنا شوید.
اتوبوس های VIP
در اتوبوس های وی آی پی (VIP) در هر ردیف اتوبوس سه صندلی چیده شده است که دو صندلی در یک طرف و یک صندلی در طرف دیگر قرار گرفته است. اولین و مهمترین ویژگی اتوبوسهای وی آی پی تعداد صندلیهای آنهاست که کمتر از اتوبوسهای معمولی است. این موضوع باعث میشود که فاصله بین صندلیها بیشتر باشد و مسافران به راحتی بتوانند صندلیهای خود را بخوابانند. در این اتوبوسها ابعاد صندلیها بزرگتر و پهن تر است. یک زیر پایی برای زیر پای هر صندلی گذاشته شدهاست که میتوانید با قراردادن پاهایتان بر روی آن راحتتر بنشینید. این اتوبوسها دارای مانیتور اختصاصی برای هر صندلی می باشد. شما در طی مسیر می توانید فیلم دلخواه خود را ببینید و یا موزیک مورد علاقه خود را بشنوید.
اتوبوس های وی آی پی به دو نوع تخت خواب شو و نیمه تخت خواب شو تقسیم میشوند.
تفاوت این دو در تعداد صندلیهاست. در اتوبوسهای وی آی پی تخت شو تعداد صندلیها 25 است. در اتوبوسهای وی آی پی نیمه تخت شو یا کلاسیک تعداد صندلیها بین 26 تا 36 صندلی است. این موضوع باعث میشود که فضای بین صندلیها کمتر و در نتیجه مسافر راحتی کمتری نسبت به اتوبوس های تماما تخت شونده داشته باشد.
با وجود گرانتر بودن قیمت بلیط این اتوبوسها، همچنان اتوبوس VIPتخت خواب شو بسیار مورد استقبال مسافران قرار گرفتهاست. برای مسافرتهای طولانی مدت با اتوبوس پیشنهاد میکنیم با اتوبوسهای وی آی پی تخت خواب شو سفر کنید تا سفری راحت داشته باشید.
اتوبوس های معمولی
در طرف دیگر اتوبوس های معمولی یا درجه یک هستند که 44 صندلی اند. در این اتوبوسها در هر ردیف دو جفت صندلی قرار گرفته است. فاصله هر ردیف از ردیف پشتی کم است و نمیشود صندلی را خیلی خواباند. این اتوبوسها راحتی کمتری نسبت به اتوبوس های VIP دارند. قیمت بلیط اتوبوس درجه یک نسبت به اتوبوس VIP ارزان تر است. این اتوبوسها برای مسیرهای کوتاه و چند ساعتی مناسب است. بسیاری از افرادی که میخواهند در هزینههای سفرشان صرفه جویی کنند با این اتوبوسهای معمولی سفر میکنند.
برخلاف اتوبوسهای VIP که در روبروی هر صندلی مانیتور قرار گرفته است در این اتوبوس ها دو مانیتور بزرگ در ابتدا و انتهای اتوبوس قرار دارد. در طی مسیرهای 4 تا 5 ساعته یک فیلم و برای مسیرهای طولانی تر دو فیلم پخش میکنند
اتوبوس | امکانات |
---|---|
درونشهری | کولر، گرمکن، کپسول آتشنشانی، بخاری، هواکش سقفی، جعبه کمکهای اولیه و پوشش کف pvc |
برونشهری | کولر، سیستم صوتی و تصویری، کپسول آتشنشانی، هواکش سقفی، پوشش کف pvc، آینههای داخلی و خارجی، گرمکن، جک، شلنگ درجه باد، جعبه کمکهای اولیه، جلیقه شبرنگ، مثلث احتیاط، آفتابگیر جلو برقی و پردههای جانبی |
مسافرتی | مبلمان داخلی، سیستم صوتی و تصویری مجهز، کمدهای دیواری، میز و صندلی، پارکت کف، دیوار پوش، جعبه کمکهای اولیه، آفتابگیر جلو برقی و پردههای جانبی |
اتوبوس روباز | کولر، سیستم صوتی و تصویری، کپسول آتشنشانی، گرمکن، جک، جعبه کمکهای اولیه، آفتابگیر و پردههای جانبی |
اتوبوسها یکی از انواع وسایل نقلیه عمومی هستند که از نظر امکانات، ایمنی و قیمت ساخت با یکدیگر متفاوت هستند.
همچنین اتوبوسها بر اساس سوخت مصرفی شامل بخشهای برقی(باتری و منبع برق بیرونی)، دیزلی یا گازوئیلی، گازی، هیبرید الکتریکی، هیدروژنی و دوگانه سوز هستند.
اتوبوس درونشهری و برونشهری بر اساس اندازه و شکل شامل انواع اتوبوس در اندازه کامل(Full-size bus)، مینیبوس، میدی باس، ون، مینیون، اتوبوس روباز، اتوبوس زرهی و اتوبوس تختخوابدار و بر اساس کاربرد شامل انواع اتوبوس مدرسه، فرودگاهی، گردشگری، ترکیبی (کامیون و اتوبوس برای مقاصد نظامی یا پلیسی)، انتخاباتی، لیموزین، اختصاصی، پلیس و آموزشی است.
شرکتهای ولوو، مرسدس بنز، مان، اسکانیا، ایویکو و تویوتا از جمله شرکتهای سازنده اتوبوس در جهان به شمار میآیند. در ایران نیز شرکتهایی چون رانیران و عقاب افشان در صنعت تولید اتوبوس فعالیت دارند.
با توجه به آنچه گفته شد در حال حاضر خرید و فروش انواع اتوبوس مانند اسکانیا لیوری، اسکانیا برقی، اسکانیا دنده فرمون، مارال تک صندلی و جفت صندلی، مارال تک محور و جفت محور، ولوو B۷ تیپ ۱، ۲ و ۳، ولوو B۱۲، ولوو B۹ تک و جفت و B۹سالار، اتوبوس مان تک و جفت، انواع اتوبوس C۴۵۷ و S۳۶۰ و ۳۵۵ و انواع بنز ناسیونال شبدیز و شهاب در کشور انجام میشود.